Les notícies opinatives en seccions informatives són comunes en tots els mitjans, la majoria sense signar. Són eines útils, com s’explicarà en l’apartat de conclusions, per difondre explícitament els estereotips i prejudicis del mitjà en relació amb les persones d’origen estranger (siguin refugiades o immigrades), amb les persones musulmanes, etc.
Alerta Digital i Dolça Catalunya són els exemples més paradigmàtics. El primer digital inclou notícies opinatives amb titulars informatius: “Trump critica a Merkel por su política de puertas abiertas y ésta le responde que Europa es dueña de su propio destino” (17/01/2017). En d’altres casos el titular ja és totalment opinatiu: “El multiculturalismo o el caballo de Troya del islamismo” (26/01/2017). En aquest cas, la peça podria ser perfectament una editorial: “La islamización de Europa” (23/01/2017)
Dolça Catalunya és un altre exemple ja que els onze posts observats inclouen títols opinatius, paràgrafs amb reflexions d’opinió o directament tot l’article ja segueix aquest gènere. En el cas d’aquest blog que funciona com a web, les denominacions que ratllen l’insult: “dèspotes” per referir-se a governants locals de Sant Cugat; o bé la notícia “Masih, el de ERC, también va como una moto y en 12 años ha aprendido a llepar subvens como el nacionalista más eixerit. También ha aprendido a mentir com els polítics locals” (08/02/2017). Les connexions demagògiques també apareixen en la selecció de notícies: “4 años por lo de Blanquerna. ¿Y por la salvajada a las chicas de la Selección?” (18/01/2017). Els posts no van firmats.
Un altre exemple de digital amb forta presència d’aquesta pràctica és Mediterráneo Digital. “Feministas se manifiestan contra Trump y a favor del Islam” (23/01/2017). Algunes expressions que proven el caràcter opinatiu de la mateixa: “La reyerta urbanita no procede de los pijoprogres “made in New York”; “La caverna, horda o troquel” o “la absurded y la enajenación de sus eslóganes”.