Gairebé la meitat de les notícies analitzades (exceptuant els portals de televisions) estaven publicades a seccions específiques dels mitjans. O bé en l’àmbit territorial, com en el cas del 20 minutos —en el qual les peces periodístiques estaven emmarcades en les seccions de Barcelona (província), Valladolid, Asturias, Valencia, Zaragoza, Santa Cruz de Tenerife, La Rioja, Islas Baleares— o de La Vanguardia, en què les seccions on es troben les notícies són Local-Islas Canarias, Local-Andalucía, Local-La Rioja i també Vida.
També hi ha portals que les classifiquen en seccions temàtiques:
- Nació Digital: Atemptat a Barcelona, Refugiats
- El Español: Reportajes: Inmigración, Reportajes: Grandes Historias, Crónica, Global/Vida, Actualidad, Reportajes
- eldiario.es: Desalambre (drets humans): Fronteras, Euskadi, Andalucía, Extremadura
El digital de El País no té una secció d’Altres. En general, les notícies es recullen en la secció de Catalunya o Espanya. Aquesta darrera acull, en termes generals, el 35% de les notícies, i, en canvi, la secció de Política només fa el 5% de les cobertures.
És interessant tenir presents els criteris de selecció (Metodologia) de les notícies que s’han utilitzat en aquest observatori i que se centren en l’anàlisi de notícies de gènere sec. Per aquest motiu, les notícies d’opinió, editorials i tractaments fora dels espais estrictament informatius han quedat fora de la mostra d’estudi. En aquest sentit, alguns mitjans compten amb espais específics, des d’on es fa un tractament diferenciat dels temes analitzats. Durant el període de l’Observatori, alguns mitjans de comunicació han fet cobertures específiques des de programes televisius. El programa El Objectivo de La Sexta va fer un reportatge sobre l’incompliment de l’acollida de refugiats, titulat “España, ¿país refugios?” i TV3 va emetre, en el programa 30 minuts, el documental “Entre els nostres”. En el cas de la premsa escrita, eldiario.es té la secció Desalambre.